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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres.
Fecha :  17/04/2015
Actualizado :  11/02/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  BANCHERO, G.; MILTON, J.T.B.; LINDSAY, D.R.; MARTIN, G.B.; QUINTANS, G.
Afiliación :  GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Colostrum production in ewes: a review of regulation mechanisms and of energy supply.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Animal, v. 9, n. 5, p. 831-837. 2015.
ISSN :  1751-732X.
DOI :  10.1017/S1751731114003243.
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 19 June 2014; Accepted 1 December 2014; published 2015.
Contenido :  In sheep production systems based on extensive grazing, neonatal mortality often reaches 15% to 20% of lambs born, and the mortality rate can be doubled in the case of multiple births. An important contributing factor is the nutrition of the mother because it affects the amount of colostrum available at birth. Ewes carrying multiple lambs have higher energy requirements than ewes carrying a single lamb and this problem is compounded by limitations to voluntary feed intake as the gravid uterus compresses the rumen. This combination of factors means that the nutritional requirements of the ewe carrying multiple lambs can rarely be met by the supply of pasture alone. This problem can overcome by supplementation with energy during the last week of pregnancy, a treatment that increases colostrum production and also reduces colostrum viscosity, making it easier for the neonatal lamb to suck. In addition, litter size and nutrition both accelerate the decline in concentration of circulating progesterone that, in turn, triggers the onsets of both birth and lactogenesis, and thus ensures the synchrony of these two events. Furthermore, the presence of colostrum in the gut of the lamb increases its ability to recognize its mother, and thus improves mother–young bonding. Most cereal grains that are rich in energy in the form of starch, when used as supplements in late pregnancy will increase colostrum production by 90% to 185% above control (unsupplemented) values. Variation among types ... Presentar Todo
Palabras claves :  CEREALS; COLOSTRUM; DISMINUCIÓN DE CONCENTRACIÓN DE PROGESTERONA; GESTACIÓN; GESTACIÓN MÚLTIPLE; LACTOGÉNESIS; MOMENTO DE PARTO; MORTALIDAD NEONATAL DE CORDEROS; PRODUCCIÓN DE CALOSTRO; PROTEIN; REQUERIMIENTOS DE CALOSTRO; SHEEP; STARCH; SUPERVIVENCIA NEONATAL DE CORDEROS; SUPLEMENTACIÓN CON GRANO; SUPLEMENTACIÓN CON PASTOREO; SUPLEMENTACIÓN ENERGÉTICA; SUPLEMENTACIÓN PREPARTO; SUPLEMENTACIÓN PROTEICA.
Thesagro :  CAMPO NATURAL; FISIOLOGÍA ANIMAL; PRODUCCIÓN OVINA.
Asunto categoría :  --
L53 Fisiología Animal - Reproducción
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE100940 - 1PXIAP - DD
TT100776 - 1PXIAP - DDPP/QUINTANS/2015/1Arb/Q/15/1

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  21/10/2019
Tipo de producción científica :  Serie FPTA
Autor :  RAC (ROYAL AGRICULTURAL COLLEGE); INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA); FERREIRA, G. (Coord.).
Afiliación :  GUSTAVO ALVARO FERREIRA DE MATTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Desarrollando la cadena de carne vacuna uruguaya = Developing the Uruguayan beef chain
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  Montevideo (Uruguay): INIA, 2005.
Páginas :  157, 143 p
Serie :  (Serie FPTA-INIA ; 14)
ISBN :  9974-38-227-0
ISSN :  1688-924X
Idioma :  Español
Notas :  Proyecto GRP-P89 (Asunto 1.0) Fecha: 31 mayo 2005
Palabras claves :  CERTIFICATION; CONSUMER BEHAVIOUR; CONSUMERS; ECONOMIC DISTRIBUTION; EUROPEAN UNION; FOOD SUPPLY; MARKET REGULATIONS; MARKET RESEARCH; MARKETS; MEAT; MEAT PRODUCTION; QUALITY CONTROLS; RETAIL MARKETING; SUPERMARKETS; URUGUAY.
Thesagro :  ALEMANIA; BIENESTAR ANIMAL; CARNE; CERTIFICACION; COMERCIO; COMPORTAMIENTO DEL CONSUMIDOR; CONSUMIDORES; CONSUMO; CONTROL DE CALIDAD; DISTRIBUCION ECONOMICA; FRANCIA; GANADO BOVINO; GANADO DE CARNE; INVESTIGACION DE MERCADOS; ITALIA; LEGISLACION; MERCADOS; PRODUCCION DE CARNE; REGULACIONES DEL MERCADO; REINO UNIDO; SUMINISTRO DE ALIMENTOS; SUPERMERCADOS; UNION EUROPEA; URUGUAY; VENTA AL POR MENOR.
Asunto categoría :  --
A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/2813/1/15630041107075249.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB3070 - 1INILB - PPUY/FPTA-INIA/14fpta 14
LB3302 - 1INILB - PPUY/FPTA-INIA/14fpta 14(2)
TBO17965 - 1INILB - PPUY/FPTA-INIA/14fpta 14
TT30021 - 1INILB - PPUY/FPTA-INIA/14fpta-14
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